pico bello


pico bello 1.0

uitstekend; prima; zeer goed; piekfijn

Algemene voorbeelden


Het bekende software/automatiseringsbedrijf uit Leusden zorgde ervoor dat we kunnen terugkijken op een fantastische avond met een grote opkomst: de ontvangst bij Afas was pico bello, de debatzaal was tot de laatste rode stoel toe gevuld, de debatleiding was professioneel en het evenement door dit alles zeer geslaagd.

https://leusden.d66.nl/2014/03/07/lijsttrekkersdebat/,

Wie tegen een Italiaan Pico Bello roept, zal slechts een verbaasde blik ontvangen. We denken dat dit woord uit Italië komt, maar het is zo Nederlands als klompen en kaas. Pico Bello is gewoon bedacht door iemand die "piekfijn" wat joliger wilde formuleren. Van "piek" is makkelijk "pico" gemaakt. En dat fijn? Ach, dat zal in het Italiaans wel hetzelfde als mooi zijn. "Bello" dus.

http://www.power-force.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=3&Itemid=4

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • de pico bello beveiliging
  • de pico bello organisatie

De pico bello organisatie en beveiliging gaan hand in hand met tenenkrommende betutteling.

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwib6byK3JbkAhXGIVAKHQaBDdIQFjABegQIABAB&url=https%3A%2F%2Fwww.standaard.be%2Fcnt%2Fn52j4h5e&usg=AOvVaw1cFE1glwtmhGLs5LtbEyPY,

met werkwoord


  • er pico bello uitzien

Bij het Nederlands kampioenschap zagen de Veeninger geiten er pico bello uit.

Meppeler Courant,

Toen Freddy beneden kwam, zag hij er pico bello uit; met zijn halflange haar krullend in zijn nek, zonnebril op.

Bas, Annie Van Keymeulen,

Behalve een ton en een winkelwagentje liggen er veel fietsen op de bodem. De fietsen blijken bijna onveranderd goed op slot te staan [...]. 'De mooiste die we hebben opgevist, eentje met versnellingen en trommelremmen, zit niet op slot, is niet gegraveerd en ziet er nog pico bello uit. Geen roestvlekje te zien. Dus deze houd ik zelf', zegt Martijn tevreden.

Meppeler Courant,

Ook Italiaanse voetballers zien er pico bello uit, leuk koppie, halve tube gel erop.

NRC,

  • pico bello zijn

Dit is een woning waar u echt het gevoel kunt krijgen: "ja, hier ben ik naar op zoek!" sfeervolle woonkamer met openslaande deuren, drie ruime slaapkamers op de verdieping, een extra slaapkamer en een kantoorruimte beneden. Het hele huis is recentelijk verbouwd, dus schilderwerk, sanitair en keuken zijn pico bello.

http://www.blommersgreve.nl/huizen/5342AEaaW134/printoz43.asp

  • het pico bello doen
  • iets pico bello doen

In de eerste helft van de jaren tachtig deed de CDA-minister van financiën het "pico bello" volgens Zalm. Maar toen de conjunctuur aantrok, verslapte de begrotingsdiscipline. Rudings opvolger Kok begon daardoor met een vrij hoog tekort.

NRC,

"In de eerste helft van de jaren tachtig deed Ruding het pico bello", erkende Zalm in september bij de presentatie van zijn eerste Miljoenennota.

NRC,

  • iets pico bello regelen
  • iets pico bello in orde maken

Dan zoek je een camping op met beter sanitair en misschien iets te doen voor de kinderen (recreatieteam/zwembad ofzo) en dan kom je al gauw op een camping waar meerdere Nederlanders naar toe gaan. En dit alles komt gewoon omdat wij in NL natuurlijk qua Hygiene/sanitair etc een beetje verwend zijn. Omdat wij wel de middelen en het geld hebben om het pico bello in orde te maken.

http://www.tsjechie.net/board/f23/vakantie-op-camping-de-bongerd-4693.html,

U krijgt van ons de zekerheid dat u het pico bello heeft geregeld.

http://www.dierenverzekering.nl/

  • pico bello functioneren
  • pico bello gaan
  • het gaat pico bello

Het is een klein wonder: je kunt met de harde schijf doen wat je wilt, zelfs geheel wissen of de meest verschrikkelijke virussen erop loslaten, Boot Go is altijd in staat bij een herstart naar de instellingen terug te keren waarbij het systeem weer pico bello functioneert.

De Limburger,

Een poosje had ik problemen met de hartslag monitoring. Door de band om mijn borst om te draaien en contactgel te gebruiken, gaat het pico bello nu.

http://gert-jan.loperz.nl/weblog/282/gadgets,

  • iets pico bello onderhouden

De muziekafdeling van de Duitse Staatsbibliotheek in Berlijn was er natuurlijk al superzuinig op, maar nu heeft de Unesco zondagavond het daar bewaarde originele manuscript van Beethovens Negende Symfonie officieel tot 'Werelderfgoed' verklaard. Dat betekent dat het voortaan pico bello onderhouden moet en zal worden.

Haarlems Dagblad,

  • iets pico bello maken

Ik ga deze week eerst de motor weer helemaal pico bello maken, ik heb daar nu even de tijd voor.

http://www.koudum.nl/it-doarp/bewoners/grasbaanracer-ruben/,

Ingrid krijgt gasten uit Rome, ze is bezig met het pico bello maken van de eettafel.

http://igitur-archive.library.uu.nl/student-theses/2007-1010-200632/scriptieingridbergman.doc,

De afgelopen weken heb ik nog gewerkt als schilder op een nieuwe charterboat die in mei van start gaat (houten zeilboot van 40 meter). Nu dus alles pico bello maken.

http://kathelijn.waarbenjij.nu/?page=message&id=1279613,

  • zich pico bello kleden

Niets weerhield haar ervan zich altijd tot op het ondergoed pico bello te kleden en nooit onopgemaakt het huis te verlaten, want 'zelfs in de snackbar van Lutjebroek kun je een belangrijke regisseur of je grote liefde tegenkomen.'

De tweede geschiedenis, Loes Wouterson,

met voorzetselgroep


  • pico bello in orde zijn

Mw. Ans de Jonge heeft samen met mw. Bets Schot de kas gecontroleerd. Bets meldt dat het pico bello in orde was en dat de penningmeester een dikke pluim heeft verdiend.

http://www.plattelandsvrouwen.net/docs/not.afd.27_jan_09.doc,

'Ik heb de extremen onder studenten wel leren kennen. Ruim tien jaar geleden heb ik dit huis uit het begin van deze eeuw gekocht, helemaal uitgeleefd. Na twee jaar klussen was het pico bello in orde.'

http://www.utnieuws.utwente.nl/new/?artikel_id=57389,

pico bello 2.0

er zeer goed of netjes uitziend

Algemene voorbeelden


Op dat moment stapt er een afgelikte pico bello kerel binnen die al een tijdje buiten onder een grote paraplu had lopen ijsberen. Met zijn triestige hondenogen, zijn zuur gezicht van beige balatum en zijn lange, zwarte regenjas dacht ik eerst dat het een getuige van Jehova was die over Jezus en de bijbel kwam zeveren, vooral omdat het zondag was.

Cargo, Patrick Conrad,

Nog altijd puike, pico bello overhemden voor een man die tóen niet graag in uniform liep en die nu zeeën van tijd had om ze te strijken, of ze dat nu allemaal nodig hadden of niet.

Dovemansoren, Rinus Ferdinandusse,